goede start

Een goede start

Op Het Streek gaat het je lukken!

Voor het eerst naar de middelbare school, dat is leuk en spannend tegelijk! En weet je, zo voelt iedereen zich. Op de basisschool wist je alles wel zo langzamerhand en nu is alles weer nieuw. De beste tip van de brugklassers die dit ook hebben meegemaakt is ‘wees jezelf en maak zoveel mogelijk contact’, dan leer je het snelste iedereen kennen en vind je je plek wel.

Kennismakingsmiddag

Voor de zomervakantie is er al een kennismakingsmiddag voor alle nieuwe brugklasleerlingen. Je ontmoet dan voor het eerst je mentor(en) en je klasgenoten tijdens een gezellige middag.

Weet je al wat een mentor is? Dat is iemand die zorgt dat die jou goed kent, die jou graag helpt en waar je altijd terecht kan als er iets is.

Introductiedagen

Na de zomervakantie gaat het dan echt beginnen! We starten het nieuwe jaar in de brugklas altijd met drie introductiedagen. Survivallen, vlotten bouwen, boogschieten, zwemmen of bowlen, je kan het zo gek niet verzinnen. Op ons sportveld zijn er ook allemaal leuke teambuildingsactiviteiten. Allemaal dingen die je sámen moet doen om te zorgen dat het lukt. Tijdens deze introductiedagen zorgen we ervoor dat je je klas en je mentor beter kan leren kennen.

De eerste lesdag

Na de introductiedagen starten de lessen. Dat gaat natuurlijk anders dan je gewend bent van toen je op de basisschool zat. Je krijgt allerlei nieuwe vakken: wiskunde en Frans bijvoorbeeld. Je hebt soms wel zes verschillende docenten op een dag. Ineens krijg je voor verschillende vakken huiswerk.

In het begin heb je misschien wel veel vragen. Hoe zorg je ervoor dat je alles op tijd af hebt? Hoe moet je eigenlijk Franse woordjes leren? Hoe maak je een samenvatting van geschiedenis? In de les helpen de docenten jou hiermee want ze kunnen je uitleggen welke manier van leren het beste past bij hun vak. Mentoren kunnen je ook goed helpen en die kijken nog eens extra naar hoe je leert en hoe je plant. We werken in de brugklas met de methode ‘Tumult’. In die methode staan allemaal tips voor jou. Die tips helpen je om bijvoorbeeld je agenda goed in te vullen, je huiswerk goed te plannen en op de juiste manier te leren voor je toetsen.

We helpen je graag om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen op Het Streek! En ‘oude’ brugklassers zeggen ook dat dat heel snel lukt.

Gewenningsperiode

De eerste weken in de brugklas noemen we ook wel de ‘gewenningsperiode’. Je moet immers overal nog aan wennen. Dat betekent dat je misschien niet weet naar welk lokaal je ook alweer moest. Of welke boeken je mee moest nemen voor een vak. Dat vinden we niet erg. We gaan ervan uit dat je je best doet om het goed te doen! Daarom krijg je bij ons in deze eerste weken bijvoorbeeld de kans om een toets die onvoldoende was, nog eens over te doen. Misschien wist je gewoon nog niet zo goed hoe je moest leren? Je mag het dan nog eens proberen.

Brugklasfeest

We sluiten de gewenningsperiode altijd af met een spetterend schoolfeest, speciaal voor onze brugklasleerlingen. Alle mentoren zijn er dan ook bij. Tijdens het brugklasfeest is er een disco en bovenbouwleerlingen organiseren activiteiten speciaal voor jou! Zo vieren we met elkaar dat we een goede start hebben gemaakt met het eerste schooljaar.

Contactpersoon

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Heb je nog vragen?  De heer Spoelstra is teamleider brugklassen van Het Streek Lyceum. Hier zie je hem met allemaal brugklassers die je alvast succes wensen voor als je voor het eerst bij ons op school komt.

De heer Spoelstra kan je van alles vertellen over de brugklas en de eerste periode op Het Streek Lyceum. Dat doet hij graag! Tijdens de themamiddagen, op de Open Dag of tijdens de kennismakingsavond voor je ouders is hij altijd aanwezig. Als je tussendoor al vragen hebt, dan kun je haar het beste even een mail sturen via esp@hetstreek.nl.

KEUZE AL GEMAAKT? SUPER!

MELD JE HIER AAN VOOR HET STREEK