College

Kom alles te weten over Het Streek College

SAMEN LEREN, SAMEN LEVEN!

Of je nu start met een bbl, kbl of mavo advies. Op Het Streek College vinden wij de plek die bij je past. Je krijgt bij ons volop kansen om van jouw schooltijd een prachtige periode te maken. Dat doet we samen! Onze medewerkers werken elke dag hard om jou en jouw klasgenoten verder te helpen. Leren doen we op Het Streek College zowel door theorie als in de praktijk. Dit zorgt ervoor dat je goed begrijpt wat je aan het leren bent.

Veelgestelde

VRAGEN

Bekijk hier de veelgestelde vragen aan Het Streek College.

Kom je kijken?

SLUIT HIER AAN!

Kom kijken en schrijf je in voor onze open lessen.

VOORLICHTING

Ontdek het College

Bekijk hier onze voorlichting over vmbo-mavo en leer onze school kennen.

een goede start

ALS BRUGKLASSER

Kies jij voor Het Streek College? Dan kies jij voor een goede start!

kom je kijken?

kom kijken en schrijf je in voor open lessen

Open lessen College

Op de onderstaande data hebben we onze open lessen:

  • woensdag 13 oktober 2021 (14.30-16.15 uur)
  • woensdag 24 november 2021 (14.30-16.15 uur)
  • woensdag 9 februari 2022 (14.30-16.15 uur)

VOORLICHTING

ONTDEK HET STREEK COLLEGE

Als je kiest voor een middelbare school is het fijn om te weten wat de school jou allemaal kan bieden. In deze video leggen we je uit hoe de brugklas eruit ziet en wat je bij ons allemaal kan kiezen. Zo krijg jij al een goed beeld van onze school. Dat helpt je bij het maken van een schoolkeuze!

Een goede start als brugklasser

ONTDEK HET STREEK COLLEGE

Kies jij voor Het Streek College? Dan bieden wij jou uitstekende begeleiding en ondersteuning. Samen met jou gaan we werken aan een fantastische schooltijd. Voor iedereen is het spannend om naar de middelbare school te gaan. Wees gewoon jezelf en maak contact, dan vind je je plek zeker. Wil je meer weten over de begeleiding die wij bieden?

Een goede start betekent ook dat je jezelf goed voorbereidt. Kom daarom bij ons langs. Dit kan door naar onze Open Dag te gaan. Onze Open Dag is op vrijdag 28 januari 2022.

Scholenmarkt

Je kan ook de Scholenmarkt bezoeken. Daar geven wij voorlichting met belangrijke informatie over onze school. Ook hebben wij kramen, waar docenten, mentoren en teamleiders staan om vragen te beantwoorden. De scholenmarkt is op woensdag 10 november 2021 bij Het Streek Lyceum. Kijk voor meer informatie op www.vo-ede.nl

volg ons op social media, Stay tuned!

OP HET STREEK IS ELKE DAG WAT TE BELEVEN!

Leerlingen van onze school doen sinds deze maand mee met Vakkanjer Explorer, een bijzonder lesprogramma in challengevorm. Ze bedenken dan ideeën die de maatschappij verder helpen. Ieder vanuit zijn of haar eigen interesses en talenten.

Ieder team krijgt bij de start de opdracht: begin een... bedrijf en bedenk een technische oplossing voor een probleem. Dit jaar gaan ze aan de slag met het bedenken en maken van nieuwe manieren om kunstwerken te behouden voor de toekomst. Behalve ontwikkeling van vaardigheden ontdekken leerlingen met dit project of techniek iets voor ze is.

Inmiddels zijn de deelnemende teams enthousiast begonnen. De mooiste ideeën vliegen over tafel. In december is de schoolfinale van Vakkanjer Explorer: de teams presenteren dan hun prototype aan een vakjury. Die kiest het beste idee. We houden jullie op de hoogte. Kijk ook op www.vakkanjers.nl

Afgelopen week zijn we met de 2e klas van het VMBO weer naar de Zanding in Otterlo geweest. Daar hebben ze allemaal leuke activiteiten gedaan, zoals piramides en vlotten bouwen en een rondleiding in een grote huifkar met uitleg van een gids!

Ondanks dat het niet heel warm was, gingen toch ...veel leerlingen helemaal los in het water.

Moe, voldaan en in sommige gevallen behoorlijk vies kwamen ze weer thuis.

Het is weer bijna zover: we mogen weer naar school!

Hieronder staat wanneer de leerlingen van het VMBO-MAVO en van het Praktijkonderwijs weer verwacht worden.

De leerlingen van het VMBO-MAVO worden op de volgende tijden verwacht:
Leerjaar 1: Dinsdag 31 augustus, 9:00 uur
...Leerjaar 2: Maandag 30 augustus, 14:30 uur
Leerjaar 3: Maandag 30 augustus, 15:00 uur
Leerjaar 4 : Maandag 30 augustus, 15:30 uur

De leerlingen van het Praktijkonderwijs worden op de volgende tijden verwacht:

Leerjaar 1 : dinsdag 31 augustus; 12:30 uur
Leerjaar 2 en hoger: maandag 30 augustus; 14:30 uur

Tot dan!

BROCHURES

ALLES NOG EEN KEERTJE RUSTIG DOORNEMEN?

Bekijk hier de brochures van Het Streek College. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op of kijk voor meer informatie ook op onze reguliere website.

Shelf Wood

Contactpersoon

HEB JE EEN VRAAG? STEL HEM GERUST

Heb je nog vragen? Meneer Kraaijeveld is teamleider onderbouw van Het Streek College. Hij kan je van alles vertellen over de brugklas en de eerste periode op Het Streek College. Ook als je andere vragen hebt over bijvoorbeeld het vmbo of de school. Misschien wil je wel een keer meelopen tijdens een gewone lesdag?

Meneer Kraaijeveld is er ook tijdens de Open Lessen, op de Open Dag of tijdens de kennismakingsavond voor ouders. Als je tussendoor nog vragen hebt dan kun je hem het beste even een mail sturen via onderbouw.college@hetstreek.nl.

Contact

Stel hier uw vraagKEUZE AL GEMAAKT? SUPER!

MELD JE HIER AAN VOOR HET STREEK